Nederland - Turkije, EK 2024, voetbalweddenschappen
Nederland - Turkije, EK 2024, voetbalweddenschappen

Nederland – Turkije: gaat Oranje naar de halve finales?

Odds op: 3 juni

De kwartfinales van het EK 2024 in Duitsland. Nederland neemt het op tegen Turkije.

Nederland en Turkije staan tegenover elkaar in de kwartfinales van het EK 2024 in het Olympiastadion in Berlijn. Beide teams hebben een spannende weg afgelegd om dit stadium van het toernooi te bereiken. Nederland, na een sterke overwinning op Roemenië, en Turkije, na een indrukwekkende zege op Oostenrijk, zullen strijden voor een plek in de halve finales.

Wedden op Nederland – Turkije. De noteringen zijn in het voordeel van de Nederlanders.

Nederland won overtuigend van Roemenië

De odds voor een overwinning van de thuisploeg staan op 1.63.

Nederland heeft een wisselvallig toernooi gekend in de groepsfase, maar wist zich te herpakken met een dominante 3-0 overwinning op Roemenië in de achtste finales. Onder leiding van Ronald Koeman heeft Oranje zijn aanvallende kracht laten zien, met spelers als Cody Gakpo en Donyell Malen die op de voorgrond treden. Gakpo, die al drie doelpunten heeft gescoord in het toernooi, en Malen, die tweemaal scoorde tegen Roemenië, zijn cruciale spelers voor Nederland. Koeman zal waarschijnlijk weinig veranderingen doorvoeren in zijn basiself, gezien de indrukwekkende prestatie in de vorige ronde.

Met Virgil van Dijk die de verdediging leidt en Nathan Aké die mogelijk de taak krijgt om de Turkse sensatie Arda Güler te stoppen, heeft Nederland een solide achterhoede. Op het middenveld zullen Xavi Simons en Teun Koopmeiners proberen het spel te dicteren en kansen te creëren voor de aanvallers. Memphis Depay zal opnieuw de lijn leiden, ondersteund door Gakpo en Malen op de vleugels.

Turkije schakelde revelatie Oostenrijk uit

De odds voor een overwinning van de uitploeg staan op 5.2.5.

Turkije heeft indruk gemaakt in dit toernooi, vooral met hun 2-1 overwinning op Oostenrijk in de achtste finales. Onder leiding van Vincenzo Montella heeft Turkije een veerkrachtig en goed georganiseerd team laten zien. Ze eindigden als tweede in hun groep na een knappe overwinning op Tsjechië en een spannende zege op Georgië, ondanks een zware nederlaag tegen Portugal.

Turkije zal echter enkele belangrijke spelers missen. Orkun Kökçü en Ismail Yüksek zijn geschorst, en er zijn vraagtekens over de fitheid van Samet Akaydin. Toch hebben ze genoeg kwaliteit in hun selectie, met spelers als Hakan Çalhanoğlu en de jonge ster Arda Güler die in staat zijn om kansen te creëren en doelpunten te scoren. Burak Yılmaz, de ervaren spits, zal centraal staan in de Turkse aanval en proberen de Nederlandse verdediging te ontwrichten.

De kwartfinale tussen Nederland en Turkije belooft een boeiende wedstrijd te worden, met beide teams die hun eigen sterke punten naar voren brengen. Nederland zal hopen hun aanvallende kracht te benutten, terwijl Turkije zal vertrouwen op hun solide teamstructuur en veerkracht. Met veel op het spel en talent aan beide kanten, kan deze wedstrijd alle kanten op gaan, maar Nederland lijkt de favoriet om door te gaan naar de halve finales.

Overzicht vorige wedstrijden

Nederland 3-0 Roemenië

Oostenrijk 1-2 Turkije

Live odds

Toon andere wedopties

X