Oekraïne - België: de Rode Duivels moeten minstens een punt pakken
Oekraïne - België: de Rode Duivels moeten minstens een punt pakken

Oekraïne – België: de Rode Duivels moeten minstens een punt pakken

De derde speeldag in Groep E van het EK 2024 in Duitsland. België neemt het thuis op tegen Oekraïne.

Na een enerverende start van EURO 2024 in Duitsland, kijken de Belgische fans uit naar de cruciale ontmoeting tussen België en Oekraïne op de tweede speeldag in Groep E. Beide teams staan op drie punten na hun eerste twee wedstrijden, wat deze wedstrijd bijzonder spannend maakt.

Wedden op Oekraïne – België – Roemenië. De noteringen zijn in het voordeel van de Rode Duivels.

België heeft genoeg aan een puntje om zich te plaatsen

De odds voor een overwinning van de thuisploeg staan op 4.75.

België begon het toernooi met een verrassende nederlaag tegen Slowakije, maar herstelde zich indrukwekkend door Roemenië met 2-0 te verslaan. Met een topspits zoals Romelu Lukaku, die ondanks drie afgekeurde doelpunten op zoek is naar zijn eerste doelpunt van het toernooi, en de altijd gevaarlijke Kevin De Bruyne, die zijn klasse toonde tegen Roemenië, blijft België een formidabele kracht.

De Belgische aanval heeft in de laatste twee jaar gemiddeld 2,2 doelpunten per wedstrijd gescoord, wat hun offensieve capaciteiten benadrukt. Verdedigend zijn ze ook sterk, met slechts één tegendoelpunt in het toernooi tot nu toe en een indrukwekkende gemiddelde van 0,6 tegendoelpunten per wedstrijd in de laatste twee jaar. De Rode Duivels zullen hun verdedigende soliditeit moeten behouden en hun aanvallende flair moeten benutten om Oekraïne te verslaan en zich te plaatsen voor de volgende ronde. Bij een punt hebben de Rode Duivels altijd genoeg om de groepsfase te overleven.

Oekraïne moet winnen

De odds voor een overwinning van de uitploeg staan op 1.68.

Oekraïne heeft een wisselvallig toernooi beleefd, met een zware 3-0 nederlaag tegen Roemenië in hun eerste wedstrijd, gevolgd door een knappe 2-1 comeback zege tegen Slowakije. Onder leiding van Serhiy Rebrov zullen de Oekraïners vertrouwen putten uit hun recente overwinning. Spelers zoals Mykola Shaparenko en oude bekende Roman Yaremchuk hebben hun waarde bewezen, met elk een doelpunt in het toernooi.

Oekraïne heeft in de laatste twee jaar gemiddeld 1,6 doelpunten per wedstrijd gescoord, maar ze hebben ook de neiging om doelpunten weg te geven, met een gemiddelde van 1,2 tegendoelpunten per wedstrijd. Met een volledig fitte selectie zal Oekraïne hopen hun defensieve problemen op te lossen en de Belgische aanval in toom te houden. Een overwinning is cruciaal voor Oekraïne, gezien hun huidige negatieve doelsaldo en de spanningen binnen de groep.

Oekraïne heeft minder ervaring in het EK vergeleken met België, maar ze hebben hun potentieel getoond in recente toernooien. Hun beste prestatie was tijdens EURO 2020, waar ze de kwartfinales bereikten voordat ze werden uitgeschakeld door Engeland. Oekraïne kwalificeerde zich voor het eerst als onafhankelijk land voor EURO 2012, dat ze mede organiseerden met Polen.

De wedstrijd belooft een spannend duel te worden, met beide teams die strijden om een plek in de knock-outfase van EURO 2024. België wordt gezien als favoriet, maar Oekraïne heeft laten zien dat het veerkrachtig is en niet onderschat mag worden.

Overzicht vorige wedstrijden

België 2-0 Roemenië

Slowakije 1-2 Oekraïne

Toon andere wedopties

X