Portugal - Frankrijk, EK 2024, voetbalweddenschappen
Portugal - Frankrijk, EK 2024, voetbalweddenschappen

Portugal – Frankrijk: de Fransen zullen de Portugezen de bal geven

Odds op: 3 juni

De kwartfinales van het EK 2024 in Duitsland. Portugal neemt het op tegen Frankrijk.

Voor de derde keer op rij ontmoeten Portugal en Frankrijk elkaar op een Europees kampioenschap. Op Euro 2020 eindigde hun groepswedstrijd in een gelijkspel, terwijl Portugal Frankrijk met 1-0 versloeg in de finale van Euro 2016. Beide teams zijn nu nog drie overwinningen verwijderd van het veroveren van de trofee in Duitsland, maar hebben tot nu toe wisselvallige prestaties laten zien. De wedstrijd vindt plaats op vrijdag 5 juli om 20:00 uur in het Volksparkstadion in Hamburg.

Wedden op Portugal – Frankrijk. De noteringen zijn in het voordeel van de Fransen.

Portugal had penalties nodig tegen Slovenië

De odds voor een overwinning van de thuisploeg staan op 3.30.

Portugal begon sterk aan Euro 2024 met overwinningen op Tsjechië en Turkije, waarbij ze vooral indruk maakten met een overtuigende 3-0 zege op laatstgenoemde, wat hen de groepswinst opleverde. Echter, een 2-0 nederlaag tegen Georgië in hun laatste groepswedstrijd, waarbij coach Roberto Martinez een grotendeels geroteerde selectie opstelde, zorgde voor enige twijfel. In de achtste finales tegen Slovenië had Portugal het moeilijk om te scoren, zelfs nadat Cristiano Ronaldo een strafschop miste in de verlenging. Uiteindelijk waren het de penalty’s die de beslissing brachten, met doelman Diogo Costa als held die alle drie de Sloveense pogingen stopte.

Voor Portugal zal het cruciaal zijn om weer hun aanvallende flair te vinden, vooral tegen een sterke Franse verdediging. De ervaren Cristiano Ronaldo, gesteund door de creatieve krachten van Bruno Fernandes en Bernardo Silva, zal centraal staan in hun aanvalsspel. In het middenveld moeten Vitinha en Joao Palhinha een antwoord vinden op het dynamische spel van N’Golo Kante. Verdedigend gezien is er enige bezorgdheid over de vorm van de 41-jarige Pepe, die een fout maakte tegen Slovenië. Martinez zal moeten beslissen of hij het risico neemt om Pepe te laten starten tegen de snelle Kylian Mbappe.

Frankrijk won met 1-0 van de Belgen

De odds voor een overwinning van de uitploeg staan op 2.30.

Frankrijk heeft tot nu toe een teleurstellend toernooi gekend, ondanks de hoge verwachtingen. Ze openden met een moeizame overwinning op Oostenrijk, waarbij een eigen doelpunt de doorslag gaf. Vervolgens speelden ze gelijk tegen zowel Nederland als Polen, waarbij ze vooral moeite hadden om doelpunten te maken. In de achtste finales tegen België was het wederom een nipte 1-0 zege, zonder overtuigend spel.

Een van de grootste uitdagingen voor Frankrijk is het gebrek aan scorend vermogen, met geen enkel doelpunt uit open spel in het hele toernooi. Kylian Mbappe, die tot nu toe één keer heeft gescoord uit een strafschop, zal zijn beste vorm moeten vinden om de Franse aanval te leiden. De schorsing van Adrien Rabiot betekent dat Didier Deschamps waarschijnlijk Eduardo Camavinga naast Kante en Tchouameni in het middenveld zal plaatsen. Ousmane Dembele kan vanaf de bank starten, met Griezmann, Mbappe en Marcus Thuram die het aanvallende trio vormen.

Portugal en Frankrijk staan voor een boeiende kwartfinale, waarin beide teams zullen vechten voor een plaats in de halve finales. Portugal zal proberen hun aanvallende flair terug te vinden, terwijl Frankrijk op zoek is naar meer consistentie in hun spel. Met sterren als Ronaldo en Mbappe aan beide kanten, belooft het een spannende en tactisch interessante wedstrijd te worden.

Overzicht vorige wedstrijden

Portugal 0-0 (3-0) lovenië

Frankrijk 1-0 België

Toon andere wedopties

X