Slavia Praag - Union, Champions League, voetbalweddenschappen
Slavia Praag - Union, Champions League, voetbalweddenschappen

Slavia Praag – Union: kan Union de terugwedstrijd spannend houden?

Odds op: 5 augustus

De derde voorronde van de Champions League. Slavia Praag neemt het op tegen Union Sint-Gillis.

In de derde voorronde van de Champions League staat een boeiende ontmoeting op het programma tussen Slavia Praag en Union Sint-Gillis. Beide teams hebben de ambitie om de groepsfase te bereiken en zijn vier wedstrijden verwijderd van hier in te slagen.

Wedden op Slavia Praag – Union. De noteringen zijn duidelijk in het voordeel van de thuisploeg.

Slavia Praag is favoriet in eigen huis

De odd voor een overwinning van de thuisploeg staat op 1.93.

Slavia Praag komt naar dit duel met een ongeslagen reeks van 15 opeenvolgende wedstrijden. Thuis zijn ze een ware kracht, met 6 opeenvolgende overwinningen en geen enkel verlies in hun laatste 9 thuiswedstrijden. Hun dominantie in de eerste helft is opmerkelijk, met een winstpercentage van 46%. Vooral wanneer ze de leiding nemen in eigen huis (88% winstpercentage na een 1-0 voorsprong), tonen ze hun vermogen om wedstrijden te controleren. Slavia Praag scoort gemiddeld 2.9 doelpunten per thuiswedstrijd en heeft in hun laatste 3 duels zelfs geen tegendoelpunt geïncasseerd. Met een sterke defensie en een dodelijke aanval zijn ze moeilijk te verslaan op eigen terrein.

In hun laatste competitiewedstrijd wist Slavia Praag met 0-1 te winnen van Slovan Liberec. Het enige doelpunt van de wedstrijd werd gescoord door Ivan Schranz in de 84e minuut, nadat hij een uitstekende pass van teamgenoot David Douděra verzilverde. De wedstrijd werd gekenmerkt door solide verdedigend werk van Slavia, waarbij ze nauwelijks kansen weggaven aan Liberec. Hierdoor konden ze hun ongeslagen reeks voortzetten en opnieuw een belangrijke overwinning boeken.

Union wil de terugwedstrijd spannend houden

De odd voor een overwinning van de uitploeg staat op 3.90.

Union Sint-Gillis is echter ook in uitstekende vorm, met eveneens een ongeslagen reeks van 15 wedstrijden. Uit hebben ze hun laatste 6 duels niet verloren, wat aantoont dat ze ook buitenshuis goed presteren. Hun eerste helft statistieken zijn vergelijkbaar met Slavia Praag, met een winstpercentage van 43%. Union Sint-Gillis is veerkrachtig wanneer ze op achterstand komen tijdens uitwedstrijden, met een winstpercentage van 27% na een 1-0 achterstand.

In hun laatste competitiewedstrijd tegen Beerschot lieten ze opnieuw hun klasse zien. Ondanks een vroege fout die leidde tot een 0-1 achterstand, herpakte Union zich en won uiteindelijk met 3-1. De veerkracht en de strijdlust van de ploeg onder leiding van trainer Pocognoli werd duidelijk zichtbaar. Na een moeilijke openingsfase kwamen ze beter in de wedstrijd, met Charly Keita die de aansluitingstreffer scoorde en Puertas die de eindstand vastlegde. Deze prestatie toont aan dat Union in staat is om onder druk te presteren en fouten om te buigen in kansen, wat hen een geduchte tegenstander maakt in deze Europese campagne.

Overzicht van de uitslagen

Liberec 0-1 Slavia Praag

Union 3-1 Beerschot

Toon andere wedopties

X