Sturm Graz - Club Brugge, Champions League, voetbalweddenschappen

Sturm Graz – Club Brugge: blauw-zwart moet deze wedstrijd winnen

Odds op: 30 september

De tweede wedstrijd van groepsfase van de Champions League. Sturm Graz neemt het thuis op tegen Club Brugge.

In de tweede groepswedstrijd van de Champions League ontvangt Sturm Graz Club Brugge in wat belooft een spannend duel te worden. Beide teams zijn op zoek naar hun eerste overwinning na teleurstellende resultaten in hun vorige wedstrijden. Sturm Graz verloor uit tegen Brest met 2-1, terwijl Club Brugge een zware 0-3 nederlaag leed tegen Borussia Dortmund. Deze wedstrijd is cruciaal voor beide clubs om hun kansen in de groep levend te houden.

Wedden op Sturm Graz – Club Brugge. De noteringen zijn duidelijk in het voordeel van Bayern.

Sturm Graz

De odd voor een overwinning van de thuisploeg staat op 2.60.

Sturm Graz keerde voor het eerst in 23 jaar terug in de Champions League, maar hun comeback liep uit op een teleurstelling na het verlies tegen Brest (2-1). Ondanks een sterke start en veel aanvallende dreiging, kwam het team niet verder dan een ongelukkige eigen goal van Brest vlak voor rust, waarna ze het in de tweede helft moeilijk hadden. Een rode kaart voor Dimitri Lavalee in de slotminuten maakt dat coach Christian Ilzer zijn defensie moet aanpassen, zeker met de afwezigheid van andere geblesseerde verdedigers zoals Gregory Wüthrich en Alexandar Borkovic. Hierdoor zal waarschijnlijk Niklas Geyrhofer naast Emanuel Aiwu starten in de verdediging. De ploeg heeft recent ook wisselende resultaten in de nationale competitie geboekt, zoals een 2-2 gelijkspel tegen Austria Wien en een 1-2 overwinning op Blau-Weiß Linz.

De statistieken wijzen op een moeilijke start voor Sturm Graz in de Champions League. Ze hebben in hun laatste acht wedstrijden telkens minstens één doelpunt geïncasseerd, wat hun verdedigende kwetsbaarheid aantoont.

Ondanks dat ze thuis gemiddeld 1,5 doelpunt per wedstrijd scoren, kunnen ze niet altijd een vroege voorsprong vasthouden. Het team wint slechts 35% van de eerste helften van hun wedstrijden, terwijl Club Brugge in 55% van hun duels de eerste helft domineert.

Blauw-zwart moet deze uitwedstrijd winnen

De odd voor een overwinning van de thuisploeg staat op 2.55.

Club Brugge, dat bekend staat om zijn sterke uitprestaties, beleefde een zware nederlaag tegen Borussia Dortmund, waarbij ze met 0-3 werden afgedroogd in eigen huis. Hoewel het een teleurstellende start was in Europa, heeft de Belgische ploeg nog steeds vertrouwen in hun uitwedstrijden. Ze hebben gemiddeld 1,84 doelpunten gescoord in uitwedstrijden en winnen vaak als ze op voorsprong komen.

De recente wedstrijden laten echter ook zien dat ze defensief kwetsbaar zijn. Na een 1-1 gelijkspel tegen Charleroi, waar ze met tien man eindigden, zal Club Brugge op zoek gaan naar een betere balans tussen aanval en verdediging. Met Hans Vanaken als leider en Simon Mignolet als betrouwbare doelman, hopen de Belgen hun Europese campagne nieuw leven in te blazen.

Club Brugge heeft ondanks hun nederlaag tegen Dortmund betere vorm dan Sturm Graz in hun laatste vijf wedstrijden. Dit wordt bevestigd door hun sterke uitstatistieken: als ze op voorsprong komen in uitwedstrijden, winnen ze 76% van de tijd. Bovendien scoren ze gemiddeld 1,84 doelpunt per uitwedstrijd, wat hen een gevaarlijke tegenstander maakt, vooral tegen een verzwakte Sturm Graz-defensie.

Brest 2-1 Sturm Graz

Club Brugge 0-3 Dortmund