Spanje - Duitsland, EK 2024, voetbalweddenschappen
Spanje - Duitsland, EK 2024, voetbalweddenschappen

Spanje – Duitsland: een finale uit het boekje.

Odds op: 3 juni

De kwartfinales van het EK 2024 in Duitsland. Spanje neemt het op tegen Duitsland.

De kwartfinales van het EK 2024 beloven een spektakelstuk te worden, met Spanje die het opneemt tegen gastland Duitsland in de MHPArena in Stuttgart. Beide teams hebben tot nu toe een indrukwekkend toernooi achter de rug, en de wedstrijd belooft een hoogtepunt te worden van techniek, tactiek en intensiteit.

Wedden op Spanje – Duitsland. De noteringen zijn min of meer in evenwicht.

Spanje won overtuigend van Georgië

De odds voor een overwinning van de thuisploeg staan op 2.60.

Spanje heeft tot nu toe een vlekkeloos toernooi gespeeld, zonder enige tekenen van zwakte. La Roja won al hun groepswedstrijden zonder een enkel doelpunt tegen te krijgen, wat hun defensieve soliditeit benadrukt. Ze versloegen achtereenvolgens Kroatië, Italië en Albanië, waarbij hun indrukwekkende balans tussen aanval en verdediging opviel. In de achtste finales stond Spanje tegenover Georgië en ondanks een ongelukkig eigen doelpunt van Robin Le Normand, kwamen ze sterk terug om de wedstrijd met 4-1 te winnen.

Onder leiding van coach Luis de la Fuente lijken de Spanjaarden te beschikken over een duidelijk en consistent startelftal. Met namen als Alvaro Morata, Inaki Williams en de tienersensatie Lamine Yamal in de aanval, heeft Spanje een mix van ervaring en jeugdig talent die moeilijk te stoppen is. Het middenveld, gedirigeerd door Rodri en Pedri, heeft een perfecte balans tussen creativiteit en controle, terwijl de verdediging, gesteund door Aymeric Laporte en Dani Carvajal, ijzersterk staat.

Duitsland rekent op het thuispubliek

De odds voor een overwinning van de uitploeg staan op 2.75.

Duitsland is het toernooi binnengekomen als een enigszins onbekende factor, wat ongebruikelijk is voor een team met zo’n rijke voetbalgeschiedenis. Ondanks hun moeizame aanloop naar het EK 2024, waarin ze moeite hadden in vriendschappelijke wedstrijden, hebben ze op het juiste moment hun vorm gevonden. Onder leiding van Julian Nagelsmann lijkt Die Mannschaft nu eindelijk te klikken. Na overtuigende overwinningen tegen Schotland en Hongarije en een gelijkspel tegen Zwitserland, verzekerden ze zich van de eerste plaats in hun groep. In de achtste finales boekten ze een zwaarbevochten 2-0 overwinning op Denemarken.

Een van de sleutelfiguren voor Duitsland dit toernooi is de jonge middenvelder Jamal Musiala, die drie doelpunten maakte in vier wedstrijden en een constante dreiging vormt voor elke verdediging. Daarnaast zijn ervaren krachten zoals Toni Kroos en Joshua Kimmich van onschatbare waarde gebleken, zowel in het controleren van het middenveld als in het aansturen van aanvallen. In de verdediging is de terugkeer van Jonathan Tah een welkome versterking, naast het solide duo Antonio Rudiger en David Raum.

De wedstrijd tussen Spanje en Duitsland belooft een echte thriller te worden. Beide teams hebben hun eigen sterke punten en tactische benaderingen, wat zorgt voor een fascinerend tactisch duel. Terwijl Spanje vertrouwt op hun vloeiende spel en solide verdediging, zal Duitsland hopen op hun hernieuwde vorm en de steun van het thuispubliek om de halve finales te bereiken. Wie er ook wint, deze kwartfinale zal ongetwijfeld een van de hoogtepunten van het EK 2024 worden.

Overzicht vorige wedstrijden

Spanje 4-1 Georgië

Duitsland 2-0 Denemarken

Toon andere wedopties

X