Spanje neemt het op tegen Engeland op het EK in 2024.
Spanje neemt het op tegen Engeland op het EK in 2024.

Spanje – Engeland: de Spanjaarden zijn favoriet om het toernooi te winnen

Odds op: 11 juni

De finale van het EK 2024 in Duitsland. Spanje neemt het op tegen Engeland.

Op zondagavond vindt de finale van het EK 2024 plaats in Duitsland, waar Spanje het opneemt tegen Engeland. Beide teams hebben een verschillend toernooi achter de rug en kijken uit naar een spannende climax in het Olympiastadion in Berlijn.

Wedden op Spanje – Engeland. De noteringen zijn in het voordeel van de Spanjaarden.

Spanje speelt het beste voetbal

De odds voor een overwinning van de thuisploeg staan op 2.40.

Spanje heeft zich door het toernooi heen gepresenteerd als één van de meest dominante teams, met een mix van jong talent en ervaren spelers onder leiding van Luis de la Fuente. La Roja begon sterk aan het toernooi en heeft in elke wedstrijd overtuigend gewonnen, waaronder de 2-1 overwinning op Frankrijk in de halve finale.

In die halve finale toonde Spanje zijn veerkracht na een vroege achterstand. De 16-jarige sensatie Lamine Yamal bracht Spanje op gelijke hoogte met een prachtige goal, waarmee hij zijn status als een van de grootste talenten in het internationale voetbal bevestigde. Kort daarna zorgde Dani Olmo voor de winnende treffer, wat opnieuw de diepte en kwaliteit van het Spaanse team benadrukt.

Met de terugkeer van verdedigers Robin Le Normand en Dani Carvajal, die hun schorsingen hebben uitgezeten, krijgt Spanje een welkome versterking in de verdediging. De opstelling voor de finale zal waarschijnlijk bestaan uit Unai Simón (doelman), Carvajal, Le Normand, Aymeric Laporte en Marc Cucurella in de verdediging, met een middenveld gevormd door Fabián Ruiz en Rodri. Aanvallend zullen Álvaro Morata, Dani Olmo, Nico Williams en Lamine Yamal hun opwachting maken, klaar om opnieuw te schitteren en Spanje naar hun vijfde Europese titel te leiden.

Engeland had veel balbezit tegen Nederland

De odds voor een overwinning van de uitploeg staan op 3.40.

Onder leiding van Gareth Southgate heeft Engeland zich voor de tweede opeenvolgende keer geplaatst voor de finale van het EK, een prestatie die de Three Lions op de rand van hun eerste continentale kroon brengt. Engeland toonde veerkracht en doorzettingsvermogen in de halve finale tegen Nederland, waar ze na een achterstand met 2-1 wonnen dankzij een dramatische 90e minuut treffer van Ollie Watkins.

Het Engelse team begon de halve finale moeizaam, met een vroege tegentreffer van Xavi Simons. Engeland herstelde zich snel en kwam op gelijke hoogte via een strafschop van aanvoerder Harry Kane. In de tweede helft leek de wedstrijd af te stevenen op verlenging totdat de invallers Ollie Watkins en Cole Palmer in de slotminuten een beslissende combinatie maakten, waarbij Watkins de winnende goal scoorde.

Southgate’s team heeft laten zien dat ze in staat zijn om onder druk te presteren, en met spelers als Jude Bellingham, Declan Rice en Phil Foden in hun midden hebben ze een sterke basis om op te bouwen. De verwachte opstelling voor de finale zal bestaan uit Jordan Pickford (doelman), Kyle Walker, Kieran Trippier, John Stones en Marc Guéhi in de verdediging, met Bellingham en Rice op het middenveld. Aanvallend zullen Kane, Foden, Bukayo Saka en wellicht Mainoo een rol spelen.

Overzicht vorige wedstrijden

Spanje 2-1 Frankrijk

Nederland 1-2 Engeland

Toon andere wedopties

X