Spanje neemt het op tegen Frankrijk op het EK in 2024.
Spanje neemt het op tegen Frankrijk op het EK in 2024.

Spanje – Frankrijk: de Spanjaarden zijn lichtjes favoriet

Odds op: 6 juni

De halve finales van het EK 2024 in Duitsland. Spanje neemt het op tegen Frankrijk.

De halve finale van het EK 2024 belooft een spannende strijd te worden tussen Spanje en Frankrijk. Deze ontmoeting vindt plaats op dinsdag 9 juli in de Allianz Arena in München. Beide teams hebben een indrukwekkend parcours afgelegd om deze fase te bereiken, en de winnaar zal een plaats in de finale bemachtigen.

Wedden op Spanje – Frankrijk. De noteringen zijn lichtjes in het voordeel van de Spanjaarden.

Spanje schakelde gastland Duitsland uit

De odds voor een overwinning van de thuisploeg staan op 2.60.

La Roja begon dit zomerse toernooi in uitstekende vorm, won alle vijf wedstrijden en scoorde elf doelpunten. Ze kregen hun eerste tegendoelpunt van het toernooi in de 4-1 overwinning tegen Georgië, en het tweede tegen Duitsland in de volgende knock-out ronde. Vleugelspeler Lamine Yamal schreef geschiedenis door de jongste speler in de geschiedenis van de EK’s te worden tegen Kroatië, en werd onlangs de eerste tiener ooit die drie assists noteerde in één editie van het EK (aller tijden) of het WK (sinds 1966). Aanvaller Álvaro Morata is nu de gedeeld derde topscorer in de geschiedenis van de competitie na het registreren van zijn zevende doelpunt in dezelfde wedstrijd. Spanje zal het eerste team worden dat vier Europese kampioenschapstitels wint als ze zegevieren in Duitsland.

Spanje kwam de halve finales binnen na een zenuwslopende verlengingsthriller tegen Duitsland in Stuttgart. Luis de la Fuente’s team leidde een groot deel van de tweede helft dankzij het doelpunt van invaller Dani Olmo, met Mikel Merino die een strafschoppenserie voorkwam met een laatste-kans kopbal in de 119e minuut, nadat Florian Wirtz dramatisch gelijk had gemaakt in de laatste momenten van de reguliere speeltijd. Het was een ongelooflijke overwinning voor Spanje, het enige team dat in elk duel op dit toernooi tot dusver heeft gewonnen, waardoor hun nieuwe status als favorieten van het Europees kampioenschap verder werd verstevigd.

Frankrijk had penalties nodig tegen Portugal

De odds voor een overwinning van de uitploeg staan op 2.90.

Frankrijk wist voor het eerst sinds Euro 2012 hun groep niet te winnen. Ze hadden een moeizame overwinning tegen Oostenrijk en speelden vervolgens gelijk tegen Nederland en Polen. Desondanks bleven ze ongeslagen. Kylian Mbappé scoorde een penalty in hun laatste groepswedstrijd. Ze slaagden erin België te passeren in de achtste finales en versloegen Portugal na strafschoppen in de volgende wedstrijd. Didier Deschamps streeft ernaar zijn team naar hun zesde grote finale te leiden. Als speler bereikte hij een WK- en EK-finale, en als coach heeft hij twee WK-finales en één EK-finale betwist.

Frankrijk kwam in de halve finales na een zware penaltyreeks tegen Portugal, na een moeizame doelpuntloos gelijkspel over 120 minuten. Dit zal weinig doen om de Franse zorgen rondom Didier Deschamps en zijn negatieve speelstijl tijdens de Euros te verlichten, die nog geen doelpunt in open spel heeft opgeleverd. Desondanks zijn ze nu nog maar één wedstrijd verwijderd van hun derde grote finale in vier toernooien.

Overzicht vorige wedstrijden

Spanje 2-1 Duitsland

Portugal 0-0 (3-5) Frankrijk

Toon andere wedopties

X