Spanje (v) - Nederland (v), voetbalweddenschappen
Spanje (v) - Nederland (v), voetbalweddenschappen

Spanje (v) – Nederland (v): de Spanjaarden zijn favoriet

Odds op: 09/08/2023

Het Wereldkampioenschap Voetbal voor Vrouwen 2023 (Maori: 2023 FIFA Wāhine O Te Ao) zal de negende editie zijn van het toernooi. Voor het eerst zullen er 32 teams meedoen, terwijl er in 2019 nog 24 landen deelnamen. Het toernooi zal worden gehouden in Australië en Nieuw-Zeeland, wat een geweldige kans biedt om vrouwenvoetbal verder te promoten en het naar nieuwe hoogten te brengen.In juli 2019 werd besloten om het aantal teams uit te breiden en het totale prijzengeld te verdubbelen voor deze editie, waardoor er nog meer landen kunnen deelnemen en de competitie nog spannender wordt. Met meer teams die strijden om de titel, zal dit WK voor vrouwen ongetwijfeld een spektakel van wereldklasse worden.

Wedden op Zweden (v) – Verenigde Staten (v). De noteringen zijn in het voordeel van de Zweden.

Terwijl het WK Voetbal voor Vrouwen 2023 de ontknoping nadert, belooft het kwartfinaleduel tussen Spanje en Nederland een episch spektakel te worden. Op vrijdag staan deze twee titanen tegenover elkaar in een strijd om een plek bij de laatste vier.

De Spaanse vrouwen zijn favoriet

De odd voor een overwinning van de thuisploeg staat op 1.93.

Spanje heeft een indrukwekkend parcours afgelegd tot aan de achtste finales, waar ze overtuigend de overwinning behaalden tegen Zwitserland. Met een glansrijke start in de groepsfase, waarin ze met een gecombineerde score van 8-0 de maat namen van Costa Rica en Zambia, zijn de verwachtingen hooggespannen. Niettemin kregen Jorge Vilda’s speelsters een harde les te verwerken in hun laatste groepswedstrijd, waarbij ze het onderspit dolven tegen het snijdende tegenspel van Japan, wat resulteerde in een teleurstellende 4-0 nederlaag.

Nu zetten ze alles op alles om voor de tweede keer in hun geschiedenis de halve finales van een groot toernooi te bereiken. Hun vorige ontmoetingen met Nederland zijn een bron van inspiratie, gezien ze de laatste drie wedstrijden wisten te winnen. Met een team dat hongerig is naar succes, kunnen we verwachten dat Spanje met vastberadenheid en strategisch inzicht het veld zal betreden.

Kan Spanje overtuigend winnen? Zet in op ‘Spanje / Spanje’ en win 3.10 keer je inzet terug.

Wedden op het WK voor Vrouwen doe je bij bwin

Oranje wil het WK winnen

De odd voor een overwinning van de uitploeg staat op 3.90.

Aan de andere zijde heeft Nederland Vrouwen eveneens een sterke indruk achtergelaten tijdens het WK. Met een net gevonden balans tussen aanval en verdediging, hebben ze tot nu toe in alle vier hun wedstrijden het net weten te vinden en drie clean sheets behouden. Na een overwinning tegen Portugal en een pittig gelijkspel tegen de Verenigde Staten, lieten ze hun klasse zien door Vietnam met maar liefst 7-0 te verslaan in de groepsfase.

In de achtste finales werden ze op de proef gesteld door Zuid-Afrika, maar doelpunten van Jill Roord en Lineth Beerensteyn stuwden Nederland naar een 2-0 overwinning. Met een ongeslagen reeks van zes wedstrijden, inclusief hun eervolle tweede plaats op het WK van vier jaar geleden in Frankrijk, is Nederland vastberaden om nog verder te gaan en de felbegeerde trofee binnen te slepen.

Krijgen we doelpunten te zien aan beide kanten? Zet in op ‘beide teams scoren’ en win 1.98 keer je inzet terug.

Toon andere wedopties

X