Vikingur neemt het op tegen AA Gent in de Europa Conference League.
Vikingur neemt het op tegen AA Gent in de Europa Conference League.

Vikingur – AA Gent: Gent is zo goed als zeker van de volgende ronde

Odds op: 30 juli

De tweede voorronde van de Europa Conference League, AA Gent gaat op bezoek bij Vikingur.

Na de overtuigende overwinning van KAA Gent in de eerste voorronde van de Europa Conference League, waarbij ze Vikingur Gota met 4-1 versloegen, staat nu de returnwedstrijd op het programma. Gent reist deze keer af naar de Faroe-eilanden voor een wedstrijd die zowel voor de Belgische ploeg als de thuisclub Vikingur Gota cruciaal is. De Faroe’s hebben thuis een indrukwekkende reeks en zullen alles op alles zetten om zich te revancheren. Kan Vikingur Gota hun ongeslagen thuisstatus voortzetten, of bevestigt Gent zijn favorietenrol?

Wedden op Vikingur – AA Gent. De noteringen zijn duidelijk in het voordeel van de Oost-Vlamingen.

Vikingur is zo goed als uitgeschakeld

De odds voor een overwinning van de thuisploeg staan op 8.00.

Vikingur Gota heeft een indrukwekkende reeks thuiswedstrijden achter de rug. Ze hebben 18 wedstrijden op rij gewonnen, een statistiek die niet alleen hun kracht maar ook hun vastberadenheid benadrukt. De recente resultaten tonen aan dat ze in uitstekende vorm verkeren. Deze statistieken maken hun thuisbasis tot een bijna onneembare vesting.

De Faroe Islands Premier League, waarin ze zich momenteel ook goed positioneren, getuigt van hun voortdurende strijdlust en scorend vermogen, met een gemiddelde van 3.29 doelpunten per thuiswedstrijd. Vikingur Gota heeft in acht opeenvolgende wedstrijden weten te scoren, en hun strategie om vroeg in de wedstrijd op voorsprong te komen, blijkt uiterst effectief. In 100% van hun thuiswedstrijden waarin ze op een 1-0 voorsprong kwamen, hebben ze de drie punten gepakt. Trainer Heðin Askham zal zijn mannen dus moeten motiveren om de verdediging stevig te houden en kansen te benutten om een stunt tegen Gent te realiseren.

AA Gent mag geen steken laten liggen

De odds voor een overwinning van de uitploeg staan op 1.28.

KAA Gent bewees in de eerste ontmoeting hun superioriteit door Vikingur Gota met 4-1 te verslaan. Toch heeft Gent de laatste tijd te kampen gehad met een vormdip. Ze verloren drie opeenvolgende wedstrijden, waaronder duels tegen Zulte Waregem en LOSC Lille, en een verlies tegen AEK Athene in vriendschappelijke wedstrijden. Deze resultaten suggereren dat Gent nog niet op volle sterkte is, en het zal een uitdaging zijn om hun recente dip te doorbreken.

De troepen van trainer Vranchken zullen echter vertrouwen putten uit hun indrukwekkende statistieken in uitwedstrijden. Gent heeft 71% van hun wedstrijden gewonnen waarin ze op een 0-1 voorsprong kwamen. Bovendien scoort Gent gemiddeld 1.92 keer per uitwedstrijd, een cijfer dat bewijst dat ze over een solide aanval beschikken. Gent zal echter moeten oppassen voor Vikingur Gota’s sterke thuisrecord en hun vermogen om op cruciale momenten te scoren.

Op de eerste speeldag van de Jupiler Pro League wist AA Gent met 0-1 te winnen op het veld van KV Kortrijk waardoor het goed aan het nieuwe seizoen begint.

Overzicht vorige wedstrijd

AA Gent 4-1 Vikingur

Toon andere wedopties

X