Club Brugge - KRC Genk (Jupiler Pro League)
Club Brugge - KRC Genk (Jupiler Pro League)

Topscorer WK 2022: wie volgt Harry Kane op?

Odds op: 08/12/2022

Nu we de kwartfinales van het WK hebben bereikt, analyseren we de kansen van de verschillende spelers die dit jaar de titel van topscorer kunnen claimen. Ontdek onze tips om in te zetten op dit toernooi en blijf steeds op de hoogte bij bwin news, exclusieve betting partner van de Jupiler Pro League.

4 jaar geleden in Rusland was het Harry Kane die deze prestigieuze titel won met Engeland, na maar liefst 6 doelpunten te hebben gemaakt in evenveel wedstrijden.

In de meeste gevallen heeft een speler genoeg aan 5 of 6 doelpunten. De meest recente uitzondering dateert van 2002, toen Ronaldo 8 doelpunten maakte voor Brazilië.

De topscorer kansen van 2022 zien Kylian Mbappé als favoriet om de titel te winnen.

Kylian Mbappé scoorde al 5 keer

Als regerend wereldkampioen in 2018, is het Franse team opnieuw een van de favorieten om dit jaar het wereldkampioenschap te veroveren, ondanks de talrijke blessures waarmee het team af te rekenen heeft. De Fransen hebben met Mbappé echter een echte topspeler rondlopen en de jonge Fransman scoorde al 5 keer op deze editie en scoorde al 9 doelpunten op alle WK’s samen. Hij zit zo aan een gemiddelde van 0.82 doelpunten per wedstrijd.

Hij scoorde twee doelpunten tegen Denemarken na een echte wereldprestatie. Zijn tweede brace was in de wedstrijd tegen een iets moeilijkere tegenstander, Polen. Er volgen mogelijk nog 3 wedstrijden voor de Franen en Mbappé is daarom torenhoog favoriet om de Golden Boot te winnen.

De kans dat Mbappé de Golden Boot wint staat op 1.53.

Richarlison is de revelatie

Richarlison is een van de vele spelers die dit seizoen drie keer scoorde op het WK, en omdat wordt verwacht dat zijn team ver zal raken wordt hij gezien als een van de outsiders voor de Golden Boot. Neymar was geblesseerd tijdens de groepsfase en kreeg zo nog niet de kans om zich echt te tonen. Hij scoorde ook een mooi doelpunt in de overwinning op Zuid-Korea in de 1/8e finales, waarmee hij een prachtig teamdoelpunt afrondde om de stand op 3-0 te brengen voor de Brazilianen.

Richarlison scoorde twee doelpunten tegen Zwitserland met een daarvan een prachtige volley die waarschijnlijk de prijs voor het mooiste doelpunt van het toernooi zal winnen.

De kans dat Richarlison de Golden Boot wint staat op 8.00.

Of toch Messi?

Lionel Messi maakte zijn eerste doelpunt op het WK tegen Saoedi-Arabië met een goed genomen strafschop, maar dat was niet genoeg om te voorkomen dat ze een verrassende nederlaag leden in hun openingswedstrijd. Hij maakte zijn tweede doelpunt tegen Mexico en trok zo zijn ploeg over de streep. In zijn 1000e officiële wedstrijd maakte de Argentijn zijn derde en hij blijft zo in de running voor de Golden Boot.

De kans dat Lionel Messi de Golden Boot wint staat op 10.00.

Vorige topscorers

2018 – Kane (6 doelpunten)

2014 – Rodriguez (6 doelpunten)

2010 – Muller (5 doelpunten)

2006 – Kose (5 doelpunten)

2002 – Ronaldo (8 doelpunten)

Toon andere wedopties

X