WK Winnaar 2026 | Wedden op voetbal
WK Winnaar 2026 | Wedden op voetbal

Voorspelling WK 2026: De Rode Duivels hebben slechts een kleine kans om te winnen

Odds op: 8 augustus

Naarmate het FIFA Wereldkampioenschap 2026 nadert, dat op 11 juni 2026 van start gaat, staat het internationale voetbal voor grote veranderingen. Dit toernooi zal een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van het WK markeren, met voor het eerst een uitbreiding naar 48 teams, georganiseerd door de Verenigde Staten, Canada en Mexico.

Met minder dan twee jaar te gaan, bieden de bookmakers van bwin al weddenschappen aan op potentiële winnaars van het WK, waarbij ze de huidige stand van het internationale voetbal weerspiegelen en speculeren over toekomstige ontwikkelingen. Wedden op het WK in 2026 doe je samen met bwin.

De huidige favorieten en hun vooruitzichten voor het WK 2026

Frankrijk, notering van 6.00

Ondanks een teleurstellende prestatie op het EK 2024 blijft Frankrijk medefavoriet voor het WK 2026. Les Bleus, geleid door hun fenomenale nummer 9 Kylian Mbappé, kunnen bogen op een team vol talent. Hun teleurstellende prestatie op het EK 2024, waar ze offensieve problemen hadden en in de halve finale werden uitgeschakeld, heeft hun positie bij de bwin-boekmakers niet verminderd.

De kracht van Frankrijk ligt in de diepte en de relatieve jeugd van hun sleutelspelers. Hun spits van Real Madrid, algemeen beschouwd als een van de beste spelers ter wereld, zal op het WK 2026 op 27-jarige leeftijd op zijn hoogtepunt zijn. Het vermogen van het team om zich te vernieuwen met jonge talenten uit hun uitstekende opleidingssysteem houdt hen in de voorhoede van het internationale voetbal.

Er blijven echter vragen over hun tactische aanpak en hun vermogen om consistent te presteren in grote toernooien. Het team zal hun aanvallende problemen, die tijdens het EK 2024 zichtbaar waren, moeten aanpakken om hun status als favoriet waar te maken.

Brazilië, notering van 6.00

De positie van Brazilië als medefavoriet is enigszins verrassend gezien hun recente prestaties, met name tijdens de Copa América 2024. De vijfvoudige wereldkampioenen hadden moeite in het toernooi, met een balans van 1-2-0 in de groepsfase en werden uitgeschakeld in de eerste knock-outronde.

Het huidige Braziliaanse team mist het flair en de dominantie van eerdere generaties, wat kritiek heeft opgeleverd van voormalige sterren zoals Ronaldinho. De matige prestaties van het team en het ogenschijnlijke gebrek aan speelvreugde hebben zorgen gewekt over de staat van het Braziliaanse voetbal.

Toch houdt de rijke voetbalgeschiedenis van Brazilië en hun vermogen om wereldtoptalenten te produceren hen in de race. De uitdaging voor Brazilië zal zijn om hun team te verjongen en de aanvallende kracht en creativiteit die hun handelsmerk waren, terug te vinden.

Spanje, notering van 6.50

Na hun overwinning op het EK 2024 sluit Spanje zich aan bij de rangen van de medefavorieten. Hun triomf in Europa, waar ze als eerste team alle groeps- en knock-outwedstrijden tweemaal wonnen in de toernooigeschiedenis, heeft hun WK-aspiraties nieuw leven ingeblazen.

Het succes van Spanje is gebaseerd op een basis van jong talent en een kenmerkende speelstijl. Hun vermogen om balbezit te domineren en het tempo van wedstrijden te controleren, maakt hen tot een geduchte tegenstander. De overwinning op het EK 2024 heeft de herinneringen aan hun teleurstellende campagne op het WK 2022, waar ze werden uitgeschakeld door Marokko na strafschoppen, gewist.

Met een solide pool van jonge spelers en een geschiedenis van succes in grote toernooien (WK-winst in 2010, EK-overwinningen in 2008, 2012 en 2024), lijkt Spanje goed gepositioneerd om in 2026 voor de titel te strijden.

Engeland, notering van 7.00

De noteringen van Engeland weerspiegelen hun consistente prestaties in recente grote toernooien, waaronder het bereiken van de finale van zowel het EK 2024 als 2021. De Three Lions hebben een constante verbetering laten zien onder leiding van Gareth Southgate, met een team dat jeugd en ervaring combineert.

De kracht van Engeland ligt in hun aanvallende opties en de opkomst van jong talent op alle posities. Hun onvermogen om een grote trofee te winnen sinds 1966 blijft echter op het team drukken. De nederlaag in de finale van het EK 2024 zal het team galvaniseren of de druk verhogen.

Argentinië, notering van 8.00

De regerende wereldkampioenen bevinden zich iets achter de favorieten, grotendeels vanwege de verwachte afwezigheid van Lionel Messi in 2026. Messi, die tijdens het toernooi 39 jaar oud zal zijn, heeft zijn internationale pensioen nog niet officieel aangekondigd, maar dit wordt algemeen verwacht.

De overwinning van Argentinië in de Copa América 2024, behaald zonder sterke afhankelijkheid van Messi, toont de diepte van het talent in hun team. Spelers zoals Lautaro Martinez, die de Gouden Schoen van de Copa América won, vertegenwoordigen de toekomst van het Argentijnse voetbal.

De uitdaging voor Argentinië zal zijn om hun concurrentievoordeel te behouden zonder de talismanische aanwezigheid van Messi. Hun noteringen weerspiegelen het geloof in het vermogen van het team om mee te blijven doen, zelfs terwijl het een nieuw tijdperk ingaat.

Veranderende landschappen en opkomende kanshebbers

Naast de grote favorieten positioneren verschillende teams zich als serieuze kanshebbers of mogelijke outsiders voor het WK 2026:

Duitsland, notering van 9.00

Na een teleurstellend WK 2022 is Duitsland bezig met heropbouw. Hun noteringen weerspiegelen vertrouwen in hun vermogen om terug te keren, gebaseerd op hun solide voetbalinfrastructuur en succesverleden.

Portugal, notering van 14.00

Met een mix van ervaren sterren en opkomend talent blijft Portugal een bedreiging in internationale competities. Hun noteringen suggereren dat ze in staat worden geacht een lange weg af te leggen, maar niet helemaal op het niveau van de grote favorieten.

Nederland, notering van 16.00

Het Nederlandse team blijft uitstekende spelers voortbrengen, maar heeft moeite om dat om te zetten in succes in grote toernooien. Hun noteringen weerspiegelen hun potentieel om de beste teams uit te dagen, terwijl hun recente inconsistenties worden erkend.

Italië, notering van 25.00

De noteringen van Italië zijn aanzienlijk gestegen sinds de oorspronkelijke voorspellingen, waarschijnlijk vanwege hun falen om zich te kwalificeren voor het WK 2022 en mogelijk teleurstellende prestaties op het EK 2024. De Azzurri hebben moeite om hun team te heropbouwen en hun status als voetbalmacht te herwinnen.

Uruguay, notering van 20.00

De brede reeks noteringen voor Uruguay onder verschillende bookmakers suggereert onzekerheid over hun vooruitzichten. Bekend om hun moedige prestaties in het WK, kan Uruguay een team zijn om in de gaten te houden als ze hun traditionele krachten weten te combineren met opkomend talent.

De impact van recente toernooien

De noteringen voor het WK 2026 zijn beïnvloed door de resultaten van het EK 2024 en de Copa América 2024. De overwinning van Spanje op het EK 2024 heeft hen naar de rang van medefavoriet gekatapulteerd, terwijl sterke prestaties van andere Europese landen hun posities dicht bij de top van de noteringen hebben versterkt.

Daarentegen lijkt de impact van de resultaten van de Copa América op de noteringen minder groot te zijn. De slechte prestatie van Brazilië heeft hun positie niet significant veranderd, mogelijk vanwege het vertrouwen van de bookmakers in hun vermogen om terug te keren. De overwinning van Argentinië heeft hun status als kanshebber geconsolideerd, maar de verwachte afwezigheid van Messi in 2026 temperen de verwachtingen enigszins.

Lange termijn trends en historische context

Een blik op de noteringen van voormalige wereldkampioenen biedt een interessant perspectief:

  • Recente winnaars zoals Argentinië (2022) en Frankrijk (2018) behoorden tot de favorieten voor hun overwinningen.
  • Er zijn verrassende winnaars geweest, zoals Italië in 2006 en Spanje in 2010, die niet de grote favorieten waren, maar wel als serieuze kanshebbers werden beschouwd.
  • Brazilië, hoewel ze sinds 2002 niet meer hebben gewonnen, is altijd een van de favorieten geweest, wat hun historische succes en waargenomen potentieel weerspiegelt.

Dit historische perspectief suggereert dat, hoewel favorieten vaak presteren, er altijd ruimte is voor verrassingen op het WK. Het uitgebreidere formaat van 48 teams in 2026 kan mogelijk de kans op onverwachte resultaten vergroten.

Prognose Wereldcup 2026

Frankrijk, Spanje, Brazilië en Engeland komen naar voren als de vroege favorieten, elk met een mix van gevestigde sterren en opkomend talent. De ervaringen van recente toernooien laten echter zien dat voor-toernooi noteringen niet altijd vertaald worden naar succes op het veld.

De komende twee jaar zullen cruciaal zijn in het vormgeven van het internationale voetballandschap. De ontwikkelingen binnen teams, opkomende spelers en prestaties in continentale competities zullen allemaal een rol spelen in de evolutie van deze noteringen en verwachtingen.

Voor fans en gokkers belooft de periode voorafgaand aan het WK 2026 spannend te worden. Terwijl teams evolueren en nieuwe sterren opkomen, blijft het prachtige spel boeien en verrassen, wat de weg vrijmaakt voor wat een van de meest onvoorspelbare en spannende WK’s van de afgelopen jaren zou kunnen zijn.

Live odds

Toon andere wedopties

X