Portugal - Zwitserland: de Portugezen zullen het niet makkelijk krijgen

Portugal – Zwitserland: de Portugezen zullen het niet makkelijk krijgen

Odds op: 03/12/2022

De 1/8e finales van het WK voetbal in Qatar. Portugal neemt het op tegen Zwitserland.

Portugal is een outsider maar landen als Spanje, Brazilië, Frankrijk en Argentinië zijn de grootste favorieten voor de eindwinst. Zwitserland heeft vertrouwen getankt door te winnen van Servië.

Wedden op Portugal – Zwitserland. De noteringen zijn duidelijk in het voordeel van de Portugezen.

Portugal verloor van Zuid-Korea

De odd voor een overwinning van Portugal staat op 1.41.

Portugal verloor op de derde speeldag verrassend van Zuid-Korea. Hee-chan Hwang maakte het winnende doelpunt in de 92e minuut. De Portugezen pakken wel groepswinst en vermijden zo een moeilijke tegenstander als Brazilië.

Dit wordt de derde ontmoeting tussen Portugal en Zwitserland dit jaar, nadat ze in juni twee keer tegenover elkaar stonden in de UEFA Nations League. Portugal won met 4-0 thuis in Lissabon, voordat Zwitserland een week later in Genève met 1-0 won.

Portugal en Zwitserland stonden in deze eeuw zes keer tegenover elkaar in een competitieve wedstrijd, beide teams wonnen elk drie wedstrijden. We verwachten daarom een spannende wedstrijd te zien. Zet in op ‘een gelijkspel’ en win 3.40 keer je inzet terug.

Zwitserland zorgde voor een stunt tegen Servië

De odd voor een overwinning van Zwitserland staat op 2.65.

Zwitserland zorgde voor een heuse stunt door de laatste groepswedstrijd met 3-2 te winnen van Servië. Alhoewel er 5 doelpunten werden gescoord, stond de eindstand al na 48 minuten spelen op het scorebord. Nadat de Zwitsers op voorsprong kwamen gooiden ze de wedstrijd op slot en slaagde Servië er niet meer in te scoren.

De openingstreffer van Xherdan Shaqiri tegen Servië tijdens de laatste wedstrijd zorgde ervoor dat hij de eerste speler werd die scoorde in drie WK-toernooien voor Zwitserland (2014, 2018 en 2022).

De Zwitsers raakten al 5 keer tot in de knock-outfase van de wereldbeker maar sneuvelden er wel de laatste 3 keer. De beste prestatie was in 1938 en 1954 toen het team tot in de kwartfinales kon raken.

Kan Zwitserland voor de verrassing zorgen? Zet in op ‘X / Zwitserland’ en win 8.75 keer je inzet terug.